Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Europees Parlement wil einde aan fiscaal shoppen door multinationals

  21 février 2018, par Jeroen Steeman
  Europa GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout: “De 28 verschillende berekeningen voor winstbelasting maken de Europese interne markt een paradijs voor belastingontwijkers als Ikea, Google en Starbucks. Met één Europese belastinggrondslag krijgen landen weer grip op deze bedrijven. (...)
 • GroenLinks : onderwijs voor iedereen ook als je niet aanwezig kan zijn

  21 février 2018, par Leon Boelens
  Tweede Kamer Westerveld: “Natuurlijk moeten leerlingen in principe gewoon naar school gaan. Helaas blijkt dit voor sommige kinderen fysiek onmogelijk. Deze kinderen mogen niet buiten de boot vallen. Daarom moeten we onderwijs op afstand stimuleren, waarbij iemand bijvoorbeeld via een (...)
 • GroenLinks en PvdA : verstrek abortuspil bij huisarts

  21 février 2018, par Leon Boelens
  Tweede Kamer Bijna 60 procent van de vrouwen die overweegt een zwangerschap af te breken gaat eerst naar de eigen huisarts. Deze huisarts moet de vrouwen nu nog doorverwijzen naar een abortuskliniek. Een bezoek aan de eigen huisarts is emotioneel en fysiek veel minder belastend. De partijen (...)
 • GroenLinks en SP : stop weglekkende onderwijsmiljoenen

  21 février 2018, par Lot Feijen
  Tweede Kamer Ten eerste willen de partijen iets doen aan uitzendbureaus die nu leraren wegkapen van scholen. Westerveld: “Er wordt gejaagd op leraren die met een mooie tekenpremie of een leaseauto bij hun school worden weggelokt. Vervolgens mag de rest van de leraren het gat opvullen. (...)
 • GroenLinks : Informeer Tweede Kamer niet via krant

  20 février 2018, par Noortje Jacobs
  Snels: ‘Kamerleden willen vragen kunnen stellen en debat kunnen voeren op basis van informatie van het kabinet. Nu staat die informatie eerst in de krant. Maar in Nederland regeert het kabinet het land niet via de krant, maar via de Kamer. Ik wil weten wat Rutte hier aan wil doen’. De (...)
 • Onderzoek naar belastingdeals onduidelijk en incompleet

  19 février 2018, par Noortje Jacobs
  Alleen de 72 belastingdeals waarbij procedurele fouten zijn gemaakt, zijn getoetst op de inhoud. Hieruit bleek dat 7% van de onderzochte belastingdeals inhoudelijk niet juist zijn. In totaal gaat het echter om meer dan 4000 belastingdeals. Er blijkt niet gekeken te zijn naar inhoud van de deals (...)
 • Nederland Schaliegasvrij

  15 février 2018, par Diederik ten Cate
  Tweede Kamer Schaliegas is gas wat wordt gewonnen uit een gesteente en dat maakt het lastig om het omhoog te krijgen. Bij schaliegaswinning worden daarom onder hoge druk chemicaliën de grond in gespoten, wat kan leiden tot vervuiling van het grondwater. Ook is er risico op aardbevingen, lekkage (...)
 • Migranten zitten achttien maanden vast in 'tijdelijke accomodatie'

  15 février 2018, par Jeroen Steeman
  Europa Noch het grenshek nog het speciale huis zijn echter erg tijdelijk. De Europese terugkeerrichtlijn, de wet die omschrijft wanneer en hoe iemand mag worden vast gezet om uitgezet te worden - ook best een omfloerste titel trouwens - laat toe dat iemand maximaal achttien maanden, dat is (...)
 • Donorwet aangenomen na drie intense weken in de Senaat

  15 février 2018, par Michiel Philippart
  Dinsdagmiddag moet er een derde termijn aan te pas komen omdat de PvdA haar motie van de week ervoor, mede ondertekend door GroenLinks, wil wijzigen die de regering vraagt samen met het veld een kwaliteitsstandaard op te stellen waarin een rolverdeling tussen artsen en nabestaanden wordt (...)
 • GroenLinks wil ouderentelefoon

  15 février 2018, par Leon Boelens
  Tweede Kamer Dit blijkt uit een recent onderzoek onder 65-plussers die nog thuis wonen uitgevoerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). GroenLinks vindt deze cijfers ronduit schokkend en wil dat alles op alles gezet wordt om deze ouderen te helpen. Daarom roept de (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales