Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • GroenLinks, PvdA en SP : doorbreek macht farmaceuten

  21 novembre 2017, par Lot Feijen
  Tweede Kamer Geen onderhandelingen meer over de ruggen van patiënten, geen torenhoge winsten voor de farmaceuten en geen schimmige onderlinge afspraken meer. Wél: een gezonde situatie waarin patiënten kunnen rekenen op de medicijnen die ze nodig hebben, fabrikanten een eerlijke prijs voor hun (...)
 • 'Opslaan kentekens brengt persoonlijke levenssfeer verder in gevaar'

  20 novembre 2017, par Michiel Philippart
  ,,De ANPR-wet is een voorbeeld van techniekenthousiasme binnen onze politiek en politie, waarbij het evenwicht tussen veiligheid en privacy compleet zoek is. Datzelfde gold voor de Wet Inlichtingen en Veiligheidsdiensten (WIV), waarover nog een referendum komt. Net als het 'sleepnet' binnen de (...)
 • GroenLinks wil aanvalsplan Veilig op het Veld

  20 novembre 2017, par Lot Feijen
  Tweede Kamer Één op de drie Nederlanders is lid van een sportvereniging. Helaas bestaan er voor sportverenigingen nog nauwelijks regels om een veilige omgeving te garanderen. Slechts 50 procent van alle verenigingen heeft een vertrouwenspersoon. Ook het bezit van een gratis Verklaring Omtrent (...)
 • Resultaat COP23 : Europa is aan zet om klimaatakkoord Parijs te halen

  18 novembre 2017, par Jeroen Steeman
  Europa GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout zat zoals altijd dicht op de onderhandelingen en haalt opgelucht adem dat de partijen na lang onderhandelen tot een bevredigend resultaat zijn gekomen. "In Parijs zijn goede afspraken gemaakt, maar daar redt je het klimaat niet mee. Het gaat (...)
 • GroenLinks : politiesite moet aangiftes seksueel geweld meer stimuleren

  16 novembre 2017, par Peter Sonneveld
  Tweede Kamer De huidige tekst op de site van de politie is bepaald niet behulpzaam. Zo wordt slachtoffers voorgehouden dat zij moeten nadenken over “de gevolgen voor de verdachte” en “de gevolgen van een eventuele valse aangifte”. Als zij na een zogeheten informatief gesprek met de politie de (...)
 • GroenLinks wil check op democratische controle jeugdzorg

  15 novembre 2017, par Peter Sonneveld
  Tweede Kamer Doordat veel gemeenten te klein zijn om zelf zorgtaken uit te voeren, werken ze samen met buurgemeenten in de zogenaamde gemeenschappelijke regelingen. Dit bespaart kosten en vergroot de kans dat gemeenten hun zorgtaken, zoals jeugdzorg, beter uit kunnen voeren. Maar vaak hebben (...)
 • GroenLinks vraagt Europese Commissie om Nederland hard aan te pakken voor falend mestbeleid

  15 novembre 2017, par Noortje Jacobs
  De regels die Nederland stelt aan gebruik van mest in de landbouw zijn niet effectief. Zo is het grondwater in delen van Brabant en Limburg zo vervuild dat drinkwaterbedrijven de inname van water op vele punten hebben moeten sluiten. Ook de kwaliteit van het oppervlaktewater is in grote delen (...)
 • Europarlement komt in actie tegen afbraak Poolse rechtsstaat

  15 novembre 2017, par Jeroen Steeman
  Europa Europarlementariër Judith Sargentini schreef mee aan de resolutie die het Europarlement woensdag aannam. Daarin besluit het om onderzoek te doen of Polen het stemrecht in Europa kan worden ontnomen. Sinds het aantreden van de nieuwe Poolse regering in het najaar van 2015 is de (...)
 • Buitenlandbeleid moet zich aanpassen aan klimaatverandering

  14 novembre 2017, par Peter Sonneveld
  Tweede Kamer Concreet stelt Van Ojik bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor om natuurbeschermers beter te beschermen tegen geweld en intimidatie. En om niet langer in te zetten op nieuwe gasconnecties met Rusland. Ook wil hij dat in de nieuwe Internationale (...)
 • Tweede Kamer wil doorpraten over schuldenaanpak kabinet

  14 novembre 2017, par Lot Feijen
  Tweede Kamer Mensen krijgen te maken met een ingewikkeld systeem van wetten, veel regels en met allerlei organisaties. Hierdoor zien zij door de bomen het bos niet meer en nemen de problemen toe. GroenLinks vindt dit uiterst zorgelijk. De Tweede Kamer wil nu met deskundigen en mensen die zelf (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales