Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Stel bescherming van vluchtelingen en migranten centraal in VN-migratieakkoorden

  19 avril 2018, par Jeroen Steeman
  Europa Wereldleiders besloten tot het opstellen van deze ‘pacten’ op een VN-top in New York in september 2016. Het doel van dit proces is het vastleggen van wereldwijde normen, principes en afspraken rondom asiel en migratie. Hoewel de principes en afspraken niet bindend zijn vormen zij een (...)
 • Nieuwe EU-afvalwetgeving : omslag naar kringloopeconomie is begonnen

  19 avril 2018, par Jeroen Steeman
  Europa Belangrijkste punten in de wetgeving zijn het uitfaseren van het storten van afval en bindende doelstellingen voor recycling. Ook wordt het makkelijker voor overheden om producenten verantwoordelijk te houden voor de afvalfase van de producten die ze op de markt brengen. Eickhout: “Heel (...)
 • Typegoedkeuring auto’s : eerste Europese wetgeving met antwoord op dieselgate

  19 avril 2018, par Jeroen Steeman
  Europa Europarlementariër Bas Eickhout vindt de wetgeving een voorzichtige stap vooruit: “Het voorstel zorgt voor meer transparantie en een robuuster markttoezicht met verplichte checks op de weg per veertigduizend nieuw geregistreerde auto’s. Vergeleken met de geheime laboratoriumtests die (...)
 • Europarlement stemt in met nieuwe witwaswetgeving Sargentini

  19 avril 2018, par Jeroen Steeman
  Europa Preventief raamwerk “Jaarlijks loopt de samenleving miljarden mis doordat criminelen geld illegaal of oneerlijk doorsluizen via een keten van bedrijven of trusts. Met de nieuwe regels pakken we de praktijk aan dat mensen hun vermogens op een louche manier verbergen voor de (...)
 • Tweede Kamer wil stevige opstelling tegenover Rusland

  17 avril 2018, par Noortje Jacobs
  ‘Een grote meerderheid van de Kamer heeft onze inzet voor strengere regels voor gaspijpleidingen en een stevige opstelling tegen Rusland gesteund. De regering kan nu niet langer doen alsof gaspolitiek niets met geopolitiek te maken heeft’, aldus van Ojik. Bedrijven als Shell en Gasunie hebben (...)
 • ‘Houding Nederland bij Europees OM is een voorbeeld van hoe het niet moet’

  17 avril 2018, par Michiel Philippart
  Eerste Kamer Het EOM heeft de autoriteit om onder bepaalde omstandigheden onderzoek te doen en op vervolging over de te gaan als er een verdenking is van EU-fraude of andere criminele praktijken die de financiële belangen van de Unie kunnen schaden. Fractievoorzitter Tineke Strik, van meet af (...)
 • Kom naar de EuropaMeetup in Maastricht

  16 avril 2018, par Jeroen Steeman
  De Franse president Macron presenteert deze week in het Europees Parlement zijn voorstellen, het Duitse regeerakkoord staat vol met Europa en zelfs premier Rutte gaf onlangs toe toch een Europa-visie te hebben. Maar maken ze Europa eerlijker en duurzamer? En laten we het alleen aan hen om de (...)
 • GroenLinks wil Blokhuis horen over beïnvloeding VWS van onderzoek Ageviewers

  15 avril 2018, par Thijs den Otter
  Op verzoek van het departement deed het Trimbos-instituut in 2014 onderzoek naar de effectiviteit van leeftijdscontrolesystemen voor alcoholaankopen in supermarkten. Daaruit trokken de onderzoekers aanvankelijk de conclusie dat alleen het digitale hulpmiddel Ageviewers voor een hoge mate van (...)
 • Kabinet, kies voor opvang voor alle peuters

  12 avril 2018, par Thijs den Otter
  Terwijl maatschappelijke organisaties en wetenschappers steeds meer wijzen op het belang van de ontwikkeling van peuters, houdt de overheid zich tot nu toe nogal afzijdig. De eerste levensjaren zijn essentieel voor de ontwikkeling van kinderen, maar de coalitiepartijen zijn op dit punt (...)
 • Hongarije-rapporteur Sargentini staat pal voor Europese waarden

  11 avril 2018, par Jeroen Steeman
  Europa “Uit diverse onderzoeken van onafhankelijke internationale organisaties blijkt dat de Hongaarse rechtsstaat in hoog tempo is verslechterd door het beleid van de Hongaarse regering”, stelt Sargentini. “De feiten liegen er niet om; ik kan niet anders concluderen dan dat ernstige schending (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales