Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Stikstof : de sluipmoordenaar van onze natuur

  21 septembre 2017, par Noortje Jacobs
  21 september 2017
 • Europa traint de Libische kustwacht, maar wat gebeurt er met opgeviste drenkelingen ?

  21 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini is op werkbezoek in Tunesië. Daar onderzoekt ze de grondoorzaken voor migratie. Ze sprak met militairen van de Libische kustwacht. Europa Judith Sargentini 21 september 2017
 • GroenLinks : er moet nog veel gebeuren voor échte kansengelijkheid in het onderwijs

  20 septembre 2017, par Peter Sonneveld
  Het volgende kabinet heeft nog veel repareerwerk te verrichten in het onderwijs. Vooral als het gaat om betere arbeidsvoorwaarden voor leraren en gelijke kansen voor álle leerlingen. Tweede Kamer 20 september 2017
 • Stop uitbreiding vliegveld Lelystad

  20 septembre 2017, par Noortje Jacobs
  Vanmiddag vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over het vliegverkeer in Nederland en de uitbreiding van vliegveld Lelystad. GroenLinks Kamerlid Suzanne Kröger wil dat onderzoek naar de effecten van vliegveld Lelystad voor mens en natuur worden overgedaan. Omdat de vliegtuigen heel laag (...)
 • Migranten Justine, Christian en Kondo willen heel graag naar huis

  20 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  GroenLinks-Europarlemetariër Judith Sargentini is op werkbezoek in Tunesië. Daar onderzoekt ze de grondoorzaken voor migratie: Waarom verlaten mensen familie in hun land van herkomst? Het verhaal van driemigranten, vast in Tunesië. Europa Judith Sargentini 20 september (...)
 • Europarlement wil einde aan wapenexport naar dubieuze regimes

  14 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Op initiatief van de Europse Groenen tikt het Europees Parlement EU-landen die wapens exporteren naar dubieuze regimes op de vingers. De EU-landen zijn samen de tweede grootste wapenexporteur ter wereld, maar veel landen houden zich niet aan Europese afspraken om te voorkomen dat de wapens in (...)
 • Europarlement : Luchtvaart moet aan de slag om uitstoot terug te dringen

  14 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Als het aan het Europees Parlement ligt, dan komt er een eind aan de extreme uitzonderingspositie van de luchtvaartsector in de strijd tegen klimaatverandering. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout schreef mee aan het standpunt van het Europarlement op een wet die bepaalt hoe de (...)
 • Gasloze nieuwbouw nieuwe norm

  14 septembre 2017, par Noortje Jacobs
  Vandaag dient Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren een initiatiefwet in die de huidige aansluitplicht op het gasnet voor nieuwbouwwoningen uit de wet haalt. Van Tongeren stelt dit vandaag voor bij een debat over energiedoelen bij woningbouwcoöperaties. Tweede Kamer Liesbeth van Tongeren 14 (...)
 • Sargentini vicevoorzitter bijzondere parlementscommissie terrorisme

  14 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Op de eerste bijeenkomst van de bijzondere parlementscommissie die onderzoek doet naar terrorisme in Europa, is GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini benoemd tot vicevoorzitter. “Op papier is er samenwerking tussen Europese veiligheidsdiensten, maar in de praktijk komt daar te weinig (...)
 • Twee jaar Dieselgate : In Europa rijden nog steeds 35 miljoen foute auto’s rond

  13 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Precies twee jaar geleden kwam in de Verenigde Staten aan het licht dat dieselauto’s van Volkswagen met sjoemelsoftware meer luchtvervuiling veroorzaken dan ze mogen. Ook in Europa bleken autofabrikanten op grote schaal zich niet aan de wet te houden. Toch rijden er vandaag naar schatting nog (...)

1 | 2 | 3

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales