Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Geen vervuilde bagger in recreatieplas

  19 juin 2018, par Leon Boelens
  Tweede Kamer Vandaag zijn deze twee voorstellen door de meerderheid van de Tweede Kamer aangenomen. GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger: ‘Op sommige plekken in Nederland wordt de bodem en het water waar kinderen in zwemmen vervuild met vieze grond. Onbegrijpelijk. Die praktijken gaan vanaf (...)
 • Schooldakrevolutie door GroenLinks en ChristenUnie

  19 juin 2018, par Noortje Jacobs
  Het voorstel roept de regering op om Stichting Schooldakrevolutie actief te ondersteunen. Deze stichting wil het mogelijk maken dat scholen zonder eigen investering hun dak volleggen met zonnepanelen zodat alle kinderen in Nederland kunnen leren op zonnestroom. Ook worden er energiebesparende (...)
 • GroenLinks en ChristenUnie willen schooldakrevolutie

  19 juin 2018, par Noortje Jacobs
  Het voorstel roept de regering op om Stichting Schooldakrevolutie actief te ondersteunen. Deze stichting wil het mogelijk maken dat scholen zonder eigen investering hun dak volleggen met zonnepanelen zodat alle kinderen in Nederland kunnen leren op zonnestroom. ok worden er energiebesparende (...)
 • Koester de pioniersgeest in de wetenschap

  19 juin 2018, par Thijs den Otter
  Tweede Kamer Want er is enige reden tot zorg. "De kern van onze wetenschap is vrij onderzoek", legt Zihni uit. "Met de opeenvolgende VVD-kabinetten die de tucht van de markt tot doel op zich hebben geformuleerd, wordt dat wel eens vergeten." “Als je wetenschap inricht op korte termijn winst, (...)
 • Kom ook naar het luchtvaartprotest

  19 juin 2018, par Leon Boelens
  Steeds meer Nederlanders maken zich terecht zorgen om het veranderende klimaat en de toenemende overlast de luchtvaart. Vliegtickets zijn ontzettend goedkoop, maar eigenlijk is het net als de kiloknaller: je weet gewoon dat het niet klopt met zo'n lage prijs. Zo zit op kerosine voor vliegtuigen (...)
 • Kabinetsplan thuiswonende ouderen moet concreter

  18 juin 2018, par Thijs den Otter
  Tweede Kamer ‘Fijn dat hij de problemen ziet waar ouderen tegenaan lopen als ze thuis blijven wonen. Maar wie het plan goed leest ziet vooral een opsomming van lopende overleggen en onderzoeken, in combinatie met wat bestaande regelingen. Zeker niet slecht, maar bij een actieplan stel ik me (...)
 • Stop met het scheiden van kinderen van hun ouders aan de Amerikaanse grens

  18 juin 2018, par Els Klein Hofmeijer
  Tweede Kamer Bram van Ojik: “Kinderen mogen nooit de dupe worden van politieke spelletjes. Duizenden kinderen zijn de afgelopen maanden gescheiden van hun ouders. Dit is onmenselijk.” De Nederlandse regering moet alle diplomatieke middelen aangrijpen om deze praktijk te stoppen, aldus (...)
 • Nieuw Europees buitenlandbeleid gaat ten koste van ontwikkelingssamenwerking

  18 juin 2018, par Jeroen Steeman
  Europa Sargentini ziet dat een trend voortgezet wordt: “Al sinds het dieptepunt van de vluchtelingencrisis in 2015 werd stelselmatig een greep gedaan uit het ontwikkelingsbudget voor doeleinden die vooral gericht waren op het tegenhouden van migranten.” Met speciale fondsen en informele deals (...)
 • GroenLinks neemt initiatief tot parlementaire enquête dividendbelasting

  16 juin 2018, par Rutger Wessels
  Tweede Kamer Klaver wil daarom nog komende week een debat voeren met premier Rutte over deze deal. GroenLinks wil namelijk dat het kabinet probeert om de 7 miljard euro terug te halen die Shell-aandeelhouders sinds 2004 onterecht hebben gekregen. Trouw schrijft dat Shell in 2004 een geheime (...)
 • Zet veiligheid Groningers ook in de wet voorop

  15 juin 2018, par Noortje Jacobs
  GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee: ‘De Groningers zijn lang genoeg het ondergeschoven kindje geweest. Hun belang dient nu echt op de eerste plek te staan. Ze verdienen het dat dit in de nieuwe wet wordt opgenomen.’ Veel betrokkenen maken zich zorgen over de gelijkschakeling van het (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales