Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

Timbro

Suivre la vie du sitehttp://www.timbro.se/innehall/?omr=180

Suivre la vie du sitehttp://www.timbro.se/rss

Derniers articles

 • Vänstern och konspirationsteorierna

  25 août 2018, par Johan Lundberg — Krönikor, Smedjan
  När Anders Lindberg spekulerade i om bilbränderna i Göteborg var iscensatta av politiska aktivister som ville flytta fokus till frågor som gynnar SD, anslöt han sig till en vänstertradition av konspirationsteorier. Johan Lundberg funderar över varför vänstern har en sådan fäbless för hypoteser om att (...)
 • DEBATT : Har Miljöpartiet fått granska sig självt ?

  24 août 2018, par Isak Kupersmidt — Debatt, Smedjan
  DEBATT. Dagens Nyheter publicerade i onsdags en granskning av Miljöpartiet där det konstaterades att MP helt eller delvis har uppfyllt 197 av sina 231 vallöften. Granskningen är så bristfällig att man måste undra om partiet fått skriva sina svar (...)
 • Ellen Gustafsson : Därför har M den mest effektiva klimatpolitiken

  24 août 2018, par Ellen Gustafsson — Debatt, Smedjan
  DEBATT. Alltför ofta bedöms partiernas klimatengagemang utifrån hur mycket pengar de vill satsa eller hur spektakulära åtgärder de vill genomföra. I en ny rapport beräknar Ellen Gustafsson vad partiernas klimatbudgetar faktiskt skulle få för effekt. Resultatet – att Moderaternas budget gynnar klimatet (...)
 • Sverige är ingen fullvärdig liberal demokrati

  23 août 2018, par Emanuel Örtengren — Recensioner, Smedjan
  Hotbilden mot den liberala demokratin reds ut i två nya amerikanska böcker. Även Sverige har allvarliga brister, både vad gäller liberalism och demokrati. Demokratier dör sällan med en smäll, utan efter många små urholkningar av principerna som håller den uppe. Sverige behöver både starkare institutioner (...)
 • Artonde avsnittet : valrörelsen, vapenhysterin och borgerligheten

  23 août 2018, par Lars Anders Johansson, Blanche Jarn — Podcast, Smedjan
  Varför är valaffischerna så tråkiga? har vandaliseringen av valkampanjer ökat? Har Hanif Bali verkligen mordhotat journalister och varför är borgerligheten så mån om att vara Socialdemokraterna till lags?
 • Ångestnivåerna börjar bli orimliga

  22 août 2018, par Blanche Jarn — Krönikor, Smedjan
  Klimatångest. Semesterångest. Jobbstartsångest. Det verkar inte finnas någon gräns för vad som framkallar ångest i den moderna människan, och det är ett problem i sig. Att porträttera vardagen – eller miljöproblemen – som ångestframkallande uppmuntrar inte till en sund attityd till (...)
 • Höghastighetstågen är den sämsta investeringen i Sveriges historia

  22 août 2018, par Jacob Lundberg — Ekonomi, Smedjan
  Höghastighetsjärnvägen skulle innebära en nettoförlust för samhället på 250 miljarder kronor – förmodligen den sämsta investeringen i Sveriges historia. Miljöutsläppen skulle dessutom bli så stora att de inte skulle vara intjänade förrän 2062 om bygget påbörjades 2020. Nu måste politikerna dra i (...)
 • Effektiv klimatpolitik ? En granskning av partiernas förslag

  22 août 2018, par Ellen Gustafsson
  Sammanfattning Den här rapporten undersöker hur effektiv riksdagspartiernas klimatpolitik är genom att studera tio viktiga utsläppsminskande klimatåtgärder: flygskatten, bonus malus, Klimatklivet, internationella klimatinvesteringar, utsläppsbromsen, höghastighetståg, elfordons­premien, Industriklivet, (...)
 • Det borgerliga Stockholmssyndromet

  21 août 2018, par Lars Anders Johansson — Ledare, Smedjan
  När vice statsministern anklagar en moderat riksdagsledamot för att mordhota journalister borde det väcka något slags reaktion hos borgerliga opinionsbildare. I stället väljer liberala ledarsidor att rasa mot satirbilder på internet. Trots vikande opinionssiffror tycks Socialdemokraternas (...)
 • Erik Hörstadius träffar människorna i flyktingkrisens spår i ny podd

  21 août 2018 — Allmänt, Timbro Förlag
  Under några veckor tog Erik Hörstadius tåget dit det råkade gå. Han satt i baren på stadshotell och i lunchrummet på flyktingförläggningar. Han träffade dem som flytt och människorna som tagit emot dem. Och pratade med nya och gamla svenskar om deras oro för framtiden. Det här är deras berättelse – i (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales