Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

Timbro

Suivre la vie du sitehttp://www.timbro.se/innehall/?omr=180

Suivre la vie du sitehttp://www.timbro.se/rss

Derniers articles

 • Stresstest för rättsstaten

  14 août 2018, par Lars Anders Johansson — Ledare, Smedjan
  En våg av överfallsrån i människors hem i Stockholms norra förorter, och närmast militärt organiserade bilbränder i Västra Götaland är ett stresstest för rättsstaten. Det pågår en maktkamp om territoriell kontroll i många svenska städer, och just nu ser staten ut att förlora. Agerar inte de ansvariga för att (...)
 • Det är inte Miljöpartiet planeten behöver

  13 août 2018, par Blanche Jarn — Ledare, Smedjan
  Efter sommarens extremväder verkar Miljöpartiet ha räddat sig över fyraprocentspärren. Språkröret Isabella Lövin deklarerar att det är dags för MP att höja tonläget och rädda planeten. Men det planeten behöver är inte miljöpartistisk politik.
 • Slaget om ett statligt ölmonopol

  12 août 2018, par Nils Johan Tjärnlund — Reportage, Smedjan
  STATEN OCH ÖLKULTUREN, DEL 2. Året var 1976. Staten kontrollerade det jättelika Pripps med bryggerier i Stockholm, Frölunda, Malmö, Sundsvall, Gällivare, Torsby, Mora och Tingsryd, och hade mer än hälften av marknaden. Men expansionsplanerna var inte över. De följande åren var Sverige på god väg att få (...)
 • Efterlyses : Politiker med ryggrad

  11 août 2018, par Dan Korn — Krönikor, Smedjan
  Jordan Petersons uppror mot identitetspolitiken har föranlett alla möjliga anklagelser mot honom, men i det långa loppet gjort honom känd som en man med ryggrad. Under Pridefestivalen hade flera av Sveriges partiledare chansen att göra ett liknande intryck, men avstod. Den som hade vågat ta avstånd (...)
 • Rätten att välja bort public service

  10 août 2018, par Blanche Jarn — Ledare, Smedjan
  Nyligen spred P3 manipulerade bilder på den moderate riksdagsledamoten Edward Riedls barn där de såg ut att använda knark. Public services oförmåga att hålla sig på rätt sida om anständighetens gräns visar varför tittare och lyssnare måste få behålla rätten att välja bort att betala – inte tvingas (...)
 • Sextonde avsnittet : Benjamin Dousa

  10 août 2018, par Lars Anders Johansson, Blanche Jarn — Podcast, Smedjan
  Benjamin Dousa är förbundsordförande för Moderata Ungdomsförbundet och aktuell med boken Snöflingorna faller över Husby, som är en personlig betraktelse över hans uppväxt i ett utanförskapsområde och om den identitetspolitik som han menar sliter sönder (...)
 • Digitaliseringsfobin skadar skolan

  10 août 2018, par Karin Svanborg-Sjövall — Essäer, Smedjan
  Artificiell intelligens och nya digitala verktyg kan både stärka lärarrollen och vara en viktig dellösning på den enorma rekryteringskris som skolan står inför. Att traditionell katederundervisning har starkt empiriskt stöd innebär inte att vi ska sluta pröva nya metoder för skolutveckling. Den (...)
 • Yttrandefrihet är inte att vara snäll

  9 août 2018, par Blanche Jarn — Ledare, Smedjan
  SVT lär barn att yttrandefrihet innebär att man får säga vad man vill så länge man inte är taskig. Det är fjärran från vad yttrandefrihet egentligen innebär. I ett fritt samhälle har man rätt att säga otrevliga, provocerande och till och med elaka saker – och det är ett problem att allt färre erkänner den (...)
 • Sluta prata barnspråk med väljarna

  7 août 2018, par Blanche Jarn — Krönikor, Smedjan
  Ovanan att kommunicera med hjälp av emojier, små digitala bilder, har spritt sig till riksdagspartierna. Det tyder varken på kompetens, eller på att de har särskilt höga tankar om väljarnas förmåga att ta till sig deras budskap.
 • Christofer Fjellner : MP tar inte vetenskap på allvar

  7 août 2018, par Christofer Fjellner — Debatt, Smedjan
  DEBATT. I klimatpolitiken sjunger Miljöpartiet vetenskapens lov, men i många andra frågor sätter partiet känsloargumenten högre än fakta. Vad gäller exempelvis växtskyddsmedel, GMO-grödor och ekologisk odling driver Miljöpartiet en politik både i Sverige och i EU som går rakt emot vetenskaplig konsensus, (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales